ua en ru

В.Янукович доручив провести службове розслідування за фактами порушення земельного законодавства органами влади в Криму

У Криму має бути проведено розслідування за фактами порушення законодавства у сфері земельних відносин. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у ході наради з питань стратегічного розвитку АР Крим, передає прес-служба глави держави.

Президент відзначив, що навіть поверхнева перевірка міжвідомчої робочої групи виявила кричущі факти порушення законодавства у земельній сфері. В.Янукович наголосив, що на сьогодні корупція у цій площині "колосальна", а відтак, ця ситуація вимагає рішучих дій.

Президент підкреслив, що державі мають бути повернені землі, які їхні нинішні власники отримали з порушенням закону. Глава держави зазначив, що у разі небажання фіктивних власників повертати незаконно отриману землю, ці справи, вочевидь, будуть розглядати вже із залученням слідчих органів, прокуратури тощо.

"Я даю доручення провести службове розслідування (а де необхідно - і кримінальне) за фактами порушення законодавства органами влади, фізичними і юридичними особами в АР Крим", - сказав В.Янукович.

Президент також повідомив, що звертається до Вищого господарського суду України з приводу того, щоб на його пленумі було розглянуто практику прийняття судових рішень в АРК, проаналізовано відповідні рішення. На переконання глави держави, Вища рада юстиції на своєму засіданні також має проаналізувати зазначені рішення, прийняті в Криму та Севастополі.

"Давайте наведемо порядок. Я думаю, саме цього чекають від нас люди у Криму", - сказав В.Янукович, додавши, що це питання також має бути включене до порядку денного роботи Верховної Ради Автономії.