ua en ru

В.Янукович обговорить з керівництвом Франції можливі спільні проекти в енергетиці, транспорті, авіакосмічній галузі, будівництві доріг

Президент України Віктор Янукович обговорить з керівництвом Франції можливі спільні проекти в енергетиці, транспорті, авіакосмічній галузі, будівництві доріг, повідомляє заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба Президента України.

Цей візит стане другим після Німеччини закордонним офіційним візитом В.Януковича до країни-члена ЄС з часу обрання на посаду Президента.
У рамках візиту заплановані переговори Президента України з Президентом Франції Ніколя Саркозі, прем'єр-міністром Франції Франсуа Фійоном та головою Національних зборів Бернаром Аккуає. Також запланована зустріч з представниками ділових кіл Франції та виступ у Французькому інституті міжнародних відносин.
Особливу увагу під час переговорів глав держав буде приділено заходам, що вживаються українською владою для покращення ділового клімату в Україні та створення умов для притоку іноземних інвестицій.
Значні перспективи для співробітництва Україна бачить у таких стратегічних сферах, як енергетика, транспорт, авіакосмічна галузь, будівництво доріг, аграрний сектор, військово-технічний сектор.
Окремий наголос під час переговорів буде зроблено на проекті модернізації газотранспортної системи України, до участі в якій буде запрошено французькі компанії.
Під час візиту главами держав буде обговорено конкретні напрямки взаємодії на напрямку європейської інтеграції України, зокрема спільні зусилля, спрямовані на врахування Європейським Союзом позиції України стосовно перспективи членства України в ЄС, створення зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму.
Окрім того, у ході візиту Президента України до Франції передбачається підписати низку двосторонніх документів, зокрема, Дорожню карту українсько-французьких відносин на 2011-2012 рр. та угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Франції про взаємодопомогу та співробітництво у галузі цивільного захисту населення.