ua en ru

В України немає іншого вибору, як будувати новий геополітичний кластер - Росія-Україна-Білорусь-Казахстан, - Н.Вітренко

В України немає іншого вибору, як будувати новий геополітичний кластер - Росія-Україна-Білорусь-Казахстан. Про це під час міжнародних слухань у Києві на тему: "Україна в нових геополітичних реаліях: майбутнє пострадянської інтеграції" у прес-центрі РБК-Україна заявила голова Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) Наталія Вітренко.
"Свій геополітичний вибір України зробила, що закріплено на референдумі 1991 року ... він визначив, що основою Акта про незалежність є Декларація про суверенітет, де чітко прописано створення нової союзної держави із Росією ... Тобто, українці голосували через створення союзної держави у новій якості ...Але Леонід Кучма, Віктор Ющенко, а тепер і Віктор Янукович продовжують політику, яка суперечить волі народу", - заявила вона.
Н.Вітренко нагадала, що Верховна Рада (ВР) України точно також пізніше ратифікувала угоду про створення ЄЕП з Росією, "тобто, законодавча база для реальної інтеграції з Росією є, але команда, в тому числі В.Януковича, реалізує зовсім інший вектор, оскільки великому капіталу, що знаходиться при владі, потрібно вивозити свої капітали за межі України, на Захід. Саме тому не реалізовується воля народу, яка чітко демонструє бажання інтеграції з Росією", - додала вона.
Н.Вітренко наголосила, що "багато в чому є і провина Росії, адже її керівництво не популяризує ідею відтворення союзної держави. Саме тому в Україні ідеї євроатлантичної інтеграції популяризують інші. Але в нас немає іншого вибору, як будувати новий геополітичний кластер - Росія-Україна-Білорусь-Казахстан", - зазначила вона.
.