ua en ru

У Ялті на бізнес-форумі презентували проект розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури в Криму

У Криму в рамках III Міжнародного бізнес-форуму країн-учасниць СНД "Ялтинські ділові зустрічі" відбулася презентація інвестиційного проекту "Розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури в Автономній Республіці Крим". Про це повідомили в головному управлінні інформаційної політики Радміну АРК.

Проект передбачає реконструкцію існуючих і будівництво нових автомобільних доріг, включаючи будівництво швидкісних ділянок, проектування доріг по зручним ландшафтним коридорам і створення альтернативних доріг.

Очікуваний ефект від реалізації проекту - розвиток інфраструктури обслуговування автомобільних доріг у відповідності зі стандартами Євросоюзу (створення станцій техобслуговування, дорожніх мотелів, сучасних стоянок), ремонт доріг внутрішнього значення з використанням будівельної бази на вторинному ринку, надання більш якісних транспортних послуг кримчанам і відпочиваючим, а також створення робочих місць і підвищення інвестиційного потенціалу розвитку Криму як курорту світового рівня.

З другої половини жовтня цього року стартує підготовчий етап, в рамках якого будуть розроблені бізнес-плани по реконструкції дорожньо-транспортної інфраструктури з розвитком автодоріг Красноперекопськ - Джанкой - Керч, Сімферополь - Феодосія - мис Опук - Керч, Глибокий Яр - Ялта, Сімферополь - Євпаторія і Джанкой - Сімферополь.

Читайте також: У Криму в 2012 р. на розвиток інфраструктури направлено 1,8 млрд грн бюджетних коштів