ua en ru

У ВР зареєстровано проект постанови лідерів опозиційних фракції про політичну відповідальність голів МВС та СБУ за політичні переслідування

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови № 2096 від 24 січня про політичну відповідальність голів МВС та СБУ за політичні переслідування.

Авторами проекту постанови є лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, фракції "Удар" Віталій Кличко та фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Назва проекту: "Проект постанови про політичну відповідальність міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та голови Служби безпеки України Олександра Якименка за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях, порушенні прав та свобод громадян".

Крім того, лідери опозиційних фракцій зареєстрували проект постанови № 2095 про заслуховування голови МВС, СБУ та генпрокуратури (Віктора Пшонки).

Нагадаємо, опозиція вимагає проведення позачергової сесії парламенту 29 або 30 січня для розгляду ситуації довкола экс-премьера Юлії Тимошенко, якій висунуті звинувачення в причетності до вбивства Євгена Щербаня.