ua en ru

У східному Криму пропонують створити рекреаційний центр "Місто Киммерик" вартістю 2,5 млрд дол

У Ялті в рамках III Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму держав-учасників СНД "Ялтинські ділові зустрічі" презентовано проект по створенню сучасного цілорічного рекреаційного центру "Місто Киммерик" у східному Криму. Обсяг залучених інвестицій орієнтовно складає 2,5 млрд дол. Про це повідомили в головному управлінні інформаційної політики Радміну АРК.

Зокрема, на території рекреаційного центру пропонується створити курортну площу, розважальну зону, гольф-клуб із зоною відпочинку та аквапарком, міську зону відпочинку, територію для розміщення готелів преміум-класу, прибережну зону відпочинку з пансіонатами і санаторіями, побудувати транспортний термінал і т. д. Також на його території планується створити нові рекреаційні зони, Національний природний парк, регіональний ландшафтний парк "Караларський", курортну зону "Чокрак".

Очікується, що реалізація даного проекту дозволить розвантажити Південний берег Криму, створити не менше 10 тис. додаткових робочих місць, популяризувати культурний і природний потенціал Східного Криму, сприятиме залученню великих готельних мереж, збільшити приплив туристів.

Читайте також: У Ялті на бізнес-форумі презентували проект розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури в Криму