ua en ru

У питанні видобутку сланцевого газу у Львівській області пріоритетною є екологічна складова, - Матолич

У питанні видобутку сланцевого газу у Львівській області пріоритетною є екологічна складова. Про це заявив
перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич під час зустрічі з делегацією представників компаній Chevron (США) на чолі з регіональним менеджером Пітером Кларком, передає прес-служба Львівської ОДА.

Матолич зазначив, що енергетичні потреби є надзвичай актуальними для регіону: "Ми знаходимося в пошуку альтернативних джерел опалення, тому розглядаємо декілька варіантів - це гідроенергетика, вітрова енергетика. Також як варіант енергоефективного джерела опалення розглядаємо і кам'яне вугілля, адже у нашому регіоні знаходиться великий вугільний басейн".

Перший заступник голови Львівської ОДА зауважив, що всі можливості пошуку альтернативних видів опалення потрібно розглядати в комплексі, і влада Львівської області готова до цього. Однак у питанні видобутку сланцевого газу пріоритетною залишається екологічна складова: "Ми повинні стовідсотково бути впевненими, що ці роботи будуть екологічно безпечним для мешканців нашої області", - наголосив Матолич.

Водночас Пітер Кларк запевнив, що Chevron - це всесвітньовідома компанія, яка не може ризикувати своїм позитивним іміджем: "Тому маємо намір у своїй роботі використовувати тільки найякісніші сучасні технології", - сказав Кларк.

Нагадаємо, раніше в.о. прем'єр-міністра України Микола Азаров заявляв, що Україна за 5-10 років планує видобувати 30 млрд куб. м сланцевого газу.

Читайте також: Україна сподівається замість російського газу на свій сланцевий та норвезький зріджений, - Азаров