ua en ru

У Волгоградської обл. введені додаткові заходи щодо забезпечення безпеки жителів регіону

У Волгоградської області введено додаткові заходи щодо забезпечення безпеки жителів регіону. Як повідомили в прес-службі адміністрації регіону, таке рішення було прийнято сьогодні в уряді області на спільному засіданні Національного антитерористичного комітету (НАК) і регіонального оперативного штабу.

Його провів директор ФСБ, голова НАК Олександр Бортніков, який прибув в Волгоград за дорученням Президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками засідання Бортніков заявив, що теракти в Волгограді будуть розкриті. "Здійснюється активна робота з розслідування двох терактів, які сталися у Волгограді. Ми зможемо розкрити злочини, тим більше, що вже є намітки", - підкреслив глава ФСБ.

За словами Бортнікова, на нараді до всіх відповідальних осіб були доведені необхідні для реалізації заходів щодо забезпечення безпеки громадян в період проведення свят. Це стосується місць масового перебування людей, об'єктів транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу.

"Ми приймаємо спільні заходи з органами регіональної влади та місцевого самоврядування, залучаємо додаткові сили - бригади внутрішніх військ, які будуть працювати на вулицях спільно з представниками поліції, громадські організації в особі козацтва, і дружинників, які будуть допомагати в охороні порядку. Ці питання стосуються не тільки силові структури, але й суспільство в цілому. Тому ми домовилися працювати разом і будемо робити все можливе для того, щоб забезпечити безпеку людей", - заявив голова НАК.

Він також закликав громадян з розумінням поставитися до можливих перевірок на вулицях міста і нагадав, що за дорученням Путіна в ці дні вводиться посилений режим роботи всього силового блоку. Це стосується як спеціальних відомств Волгоградської області, так і інших регіонів країни.