ua en ru

У Вінницькій обл. введена в експлуатацію сонячна електростанція

Компанія "Енергоінвест" (Вінницька обл.) Завершила будівництво Слобода-Бушанський сонячної електростанції (СЕС) потужністю 1,875 МВт в Ямпільському районі Вінницької області, повідомили в прес-службі компанії.

"Завершили будівництво останньої черги, здали в експлуатацію. Тепер потужність станції становить 1,875 МВт", - зазначив президент компанії Володимир Житник.

Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) напередодні скоригувала загальну встановлену потужність генеруючого обладнання "Енергоінвест" до 14,2 МВт.

"Енергоінвест", крім Слобода-Бушанський СЕС, експлуатує також 12 малих ГЕС у Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Альтернативна енергетика в Україні минулого року розвивалася інтенсивніше, ніж традиційна, що відповідає загальносвітовим тенденціям. На початок липня загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на поновлюваних джерелах і реалізують електроенергію за "зеленим" тарифом, зросла до 66, а кількість таких електростанцій - до 111, з яких 23 - сонячні.

Аудиторська компанія Ernst&Young в 2011 р. включила Україну в міжнародний рейтинг країн, привабливих для реалізації проектів у галузі відновлюваної енергетики.