ua en ru

У Вінниці стартувала акція протесту "Вставай, Україно!"

У Вінниці стартувала акція протесту "Вставай, Україно!", повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"На центральній вулиці міста уже зібралися не менше десяти тисяч учасників, люди продовжують долучатися до маршу", - йдеться в повідомленні.

Марш очолюють лідери опозиції - голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Перед початком маршу Арсеній Яценюк наголосив, що опозиція приїхала до людей, "щоб вони повірили в те, що зміни можуть настати": "Погляньте, скільки прийшло людей. Ці люди прийшли не перед виборами. Вони прийшли вже після виборів, коли мало хто з політиків приїжджає і каже: "Не бійтесь. Вставайте, захищайте свої права".

"Ми як інструмент захисту цих прав будемо робити все, щоб кожен українець мав роботу й заробітну плату, щоб не боявся суду і міліції, а навпаки - щоб суд і міліція працювали на нього. Щоб кожен, хто зараз на цьому майдані, знав, що в України буде європейське майбутнє, і голоси, віддані за опозицію, віддані не просто так", - наголосив Яценюк.

Він повідомив, що по дорозі до Вінниці міліція на кожному посту зупиняє автобуси, "тому що дана вказівка не допустити до мітингу українців, які пересуваються автобусним транспортом". За його словами, правоохоронці просто блокують рух пасажирського транспорту і не дають людям можливості доїхати до місця проведення акції. В той же час в прес-службі ВЗГ УМВС України у Вінницькій області заперечують інформацію про перешкоджання учасникам акції протесту. Міліція зазначає, що протягом березня в області проводиться комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, тому працівники ДАІ здійснюють посилений контроль за дотриманням правил дорожнього руху водіями автобусів. "Ніяких перешкод перевізникам працівники міліції не роблять", - йдеться в повідомленні міліції.

Нагадаємо, 12 березня опозиція оголосила про початок загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!". Передбачається, що протягом двох місяців марші й мітинги в рамках акції пройдуть у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві.