ua en ru

В Україні на цьому тижні в східних областях температура опуститься до -30

В Україні цього тижня температура в східних областях опутситься до -30 градусів морозу.

В Україні цього тижня температура в східних областях опутситься до -30 градусів морозу. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми чекаємо потепління буквально на 1 добу, збільшення температури на 5-10 градусів відбудеться 28 січня, але, починаючи з 29 до 1 лютого включно, температура в регіонах знизиться і становитиме -20, -25 вночі, на сході -26, -30 і лише на заході -8,-13", - сказав він.

За його словами, 31 січня очікується послаблення морозів.

"Протягом 1-3 лютого в Україні переважно без опадів. А ось на підвищення температури можна розраховувати, починаючи з 2 лютого і розпочнеться воно з території західних, південно-західних і південних областей. У цей час на північно-сході ще зберігаються низькі температури", - додав Кульбіда.

Крім того, він розповів, що протягом 27-30 січня на території всіх південних регіонів України і в деяких центральних областях - Кіровоградській і Дніпропетровській та деяких східних - Донецька, слід очікувати сильні снігопади.

"На півдні буде наростання ожеледі та посилення швидкості вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с. Цей комплекс небезпечних природних явищ буде ускладнювати життєзабезпечення людей, рух транспорту і енергопостачання в населених пунктах", - підсумував Кульбіда.