В Україні випуск виноградного вина за січень-вересень 2012 року зменшився з 13 млн 426,9 тис. дал в 2011 р. до 9 млн 308,7 тис. дал - у 2012 р., тобто на 30,7%. Про це повідомляє прес-служба української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості "Укрвинпром".
Виробництво вермутів за 9 місяців 2012 р. збільшилося на 53,1% порівняно з аналогічним періодом 2011 року - до 1 млн 35 тис. дал, водночас виробництво бренді за вказаний період скоротилося та склало 8,2 тис. дал (21,5 тис. дал - 2011 р.).
Згідно з офіційною статистикою, наданою "Укрвинпрому", за січень-вересень 2012 року в Україні було вироблено 2 млн 770,8 тис. дал коньяку, що на 4,5% менше аналогічного періоду минулого року. Разом з тим, виробництво спиртів коньячних збільшилось на 27,6% до 1 млн 241 тис. 406 л чистого спирту.
З початку року виробництво вина "Шампанське" зменшилось і склало 1 млн 905,8 тис. дал (у 2011 - 2 млн 121,9 тис. дал). Водночас, виробництво вин ігристих збільшилось до 1 млн 239,5 тис. дал (збільшення на 22,2% порівняно зі звітнім періодом минулого року).
Читайте також: В Україні фальсифікат вітчизняних вин становить 20% від загальної кількості, - експерт