В Україні за 2012 р. виробництво морозива збільшилося на 7,6% - до 108,5 тис. тонн
В Україні за 2012 р. виробництво морозива збільшилося на 7,6 тис. тонн (7,6%,) - до 108,5 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.
Так, найбільше виробляється пломбіру, молочного та вершкового морозива.
Експорт морозива в 2012 р. зріс на 12%. Найбільше цієї продукції було експортовано до країн Європи (Литва, Німеччина), Азії (Ізраїль, Грузія), Америки (Панама), Африки (Ліберія), СНД (Азербайджан, Казахстан, Молдова та Російська Федерація). Водночас, імпорт харчового льоду зменшився на 20%.
Крім того, виробництво м'ясних напівфабрикатів у 2012 р. порівняно з 2011 р. зросло на 33%, а пельменів та вареників - на 25%.
Читайте також: В Україні обсяг сільгоспвиробництва січні-лютому 2013 р. виріс на 5,8%