ua en ru

В Україні всі енергетичні об'єкти працюють в штатному режимі, - Ставицький

В Україні всі енергетичні об'єкти працюють в штатному режимі, і влада гарантує енергетичну безпеку для України та інших країн Європи.

В Україні всі енергетичні об'єкти працюють в штатному режимі, і влада гарантує енергетичну безпеку для України та інших країн Європи. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я в жодному разі не допущу збоїв в енергосистемі нашої країни, які можуть привести до непоправимих наслідків як в Україні, так і в країнах Європи. Є межа, за яку не можна переходити, бо це питання енергобезпеки. Рішуче попереджаю про відповідальність за вчинені дії, які є протизаконними, оскільки несуть загрозу для життя українцям і європейським державам", - сказав Ставицький.
Крім того, міністр запевнив міжнародних партнерів, що ситуація під контролем.

"Я заявляю, що не дозволю жодних втручань в роботу енергетичної галузі і користуючись нагодою повідомляю усім нашим стратегічним партнерам: ситуація під контролем, і всі об'єкти працюють в штатному режимі і забезпечені надійною охороною. Блокування роботи хоча б одного енергетичного підприємства може мати масштабні негативні наслідки", - додав Ставицький.

Зокрема він повідомив, що вчора надійшло повідомлення щодо замінування Дніпровської ГЕС