ua en ru

В Україні вакантні 610 посад голів та заступників голів судів

Станом на 1 січня 2014 р. в судах України були вакантними 187 посад голів судів та 423 посади заступників голів судів.

Станом на 1 січня 2014 р. в судах України були вакантними 187 посад голів судів та 423 посади заступників голів судів. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції (ВРЮ) з посиланням на голову ВРЮ Олександра Лавриновича.

Згідно з повідомленням, з 1 676 тис. адміністративних посад (голів та заступників голів) в судах України вакантними залишалися 610 посад. Таким чином, призначення або перепризначення керівників повинні відбутися в значній кількості судів всіх спеціалізацій та інстанцій, у всіх регіонах України.

Голова ВРЮ нагадав, що призначення голів та заступників голів судів здійснює ВРЮ за поданням відповідних рад суддів.
Протягом 2013 р. ВРЮ призначила на адміністративні посади 386 суддів. Станом на 1 січня 2014 р. у ВРЮ не залишалося жодного нерозглянутої подання рад суддів про призначення керівників судів.

У системі адміністративних судів повністю заповненими є адмінпосади у Вищому адміністративному суді. В апеляційних адміністративних судах з 31 адмінпосади в 9 судах залишаються вакантними 1 посада голови суду та 8 посад заступників голів. У місцевих адміністративних судах з 69 адміністративних посад у 27 судах є вакантними 8 посад голів судів та 10 посад заступників голів.

У системі господарських судів є вакантними 2 посади заступника голови суду у Вищому господарському суді. Крім того, в апеляційних господарських судах з 25 адміністративних посад у 8 судах була 1 вакантна посада заступника голови суду. У місцевих господарських судах з 75 адміністративних посад у 27 судах були вакантні 1 посада голови суду та 5 посад заступників голів суду.

Найбільше вакансій на адміністративні посади в загальних судах.

При тому, що у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ на початок січня не було ні однієї вакантної адмінпосади, в апеляційних загальних судах з 99 адміністративних посад у 27 судах були вакантні 2 посади голів судів та 11 посад заступників голів.

В місцевих загальних судах з 1 тис. 366 адміністративних посад в 665 судах були вакантні 175 посад голів судів та 386 посад заступників голів судів.