ua en ru

В Україні в 2013 р. планується розробити дві нові стратегії розвитку агросектору, - Янукович

В рамках продовження реформ аграрного сектора в 2013 році планується розробити два документи - стратегію розвитку аграрного сектора економіки та стратегію сталого розвитку сільських територій. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив в інтерв'ю журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", повідомляє прес-служба глави держави.

"У них будуть закладені кардинально нові підходи до державної політики у сфері розвитку агропромислового комплексу та сільської місцевості, заснованих на європейських принципах", - сказав Янукович.

За словами Януковича, паралельно буде продовжена робота з удосконалення механізмів державної підтримки сільгоспвиробників, насамперед у напрямі підвищення її прозорості та ефективності, подальшого розвитку ринкової інфраструктури, стимулювання розвитку сільськогосподарської кооперації.

Не менш важливим завданням Президент назвав поліпшення умов для інвесторів, особливо тих, які планують реалізовувати інноваційні проекти в аграрній сфері, реформування системи контролю безпеки харчових продуктів відповідно до вимог Євросоюзу та СОТ.

Читайте також: В Україні фактично розблоковано процес купівлі - продажу земель несільськогосподарського, - Янукович