ua en ru

Міноборони передбачає 1 млрд грн на модернізацію військової техніки і закупівлю танків

У державному бюджеті України на 2012 рік Міністерству оборони України (Міноборони) передбачено 16,3 млрд грн, що складає 1,1% ВВП. Про це в ході прес-конференції заявив директор департаменту фінансів Міноборони Іван Марко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законом України про державний бюджет на 2012 рік Міністерству оборони передбачено 16 млрд 387,5 млн грн. По загальному фонду - 14,2 млрд грн і по спеціальному фонду - 2,2 млрд грн... Ресурс, який нам передбачений на 2012 рік, складає 1,1% від ВВП", - заявив Марко.

За його словами, на розвиток озброєння і військової техніки в поточному році буде направлено 2 млрд 343,2 млн грн, що фактично в два рази більше, ніж в 2011 році. Зокрема, Марко відзначив, в поточному році буде продовжена реалізація державної програми зі створення і виробництва українського корабля класу "корвет". "На ці потреби в бюджеті передбачено 433,6 млн грн", - відзначив Марко. Крім того, за його словами, в бюджеті Міноборони в поточному році передбачено 105,5 млн грн на реалізацію програми зі створення багатофункціонального ракетного комплексу "Сапсан" і 347 млн грн на розвиток програми зі створення військово-транспортного літака Ан-70.

Разом з тим, Марко додав, що в 2012 році особлива увага приділятиметься модернізації військової техніки: "Ми виділяємо великий ресурс на відновлення боєздатності, модернізацію і закупівлі військової техніки. Тут модернізація авіаційної техніки, закупівля танків "Булат", "Оплот". На ці цілі у нас передбачено майже 1 млрд грн".

Відзначимо, що армія РФ до 2020 р. отримає більше 100 зенітних комплексів "Панцир-С" і більше 30 систем "Вітязь".