ua en ru

В Україні тарифи на перевезення вантажів залізницею за 2013 р. будуть проіндексовані на 4,6%

Набрав чинності наказ Міністерства інфраструктури України "Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги». Про це повідомила прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

Відповідно до наказу, у середньому за 2013 р. тарифи на перевезення вантажів залізничним транспортом в межах України будуть проіндексовані на 4,6%.

Індексація залізничних тарифів здійснюватиметься поетапно: у червні - на 4%, з 1 липня на 3% та з 1 жовтня на 2,8%.

Таким чином на кінець 2013 р., порівняно із відповідним періодом 2012 р., загальний показник індексації тарифів становитиме 10,1% , але визначальним є саме середньорічний показник - 4,6%.

Індексація тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом практично не здійснювалася упродовж 3-х років: 2009 р., 2010 р. та 2012 р.

"При цьому упродовж останніх років темпи зростання цін виробників промислової продукції випереджають темпи зростання залізничних тарифів у кілька разів. Навіть з урахуванням здійснення індексації тарифів у 2013 р. індекс цін виробників промислової продукції, згідно з прогнозами фахівців, буде вищим", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В 2012 р. залізниці недоотримали 2 млрд грн через відсутність запланованої індексації тарифів на вантажні перевезення