ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День свободи

Україна сьогодні відзначає День свободи. Раніше повідомлялося, що цього року святкування Дня свободи на Майдані Незалежності заборонено. Як повідомляли в Коаліції учасників помаранчевої революції, що подавала заявку на проведення акції, київський окружний адмінсуд 19 листопада задовольнив позов столичної мерії. Проведення мирних акцій на Майдані Незалежності обмежене через монтажу новорічної ялинки.

Київська міська державна адміністрація пропонувала всім зацікавленим політичним і громадським організаціям подавати заявки на проведення заходів на тих територіях, де не виконуються і не заплановані роботи з підготовки до новорічних та різдвяних свят. Зокрема, на Європейській, Бессарабській, Контрактовій та інших площах Києва.
Однак, бажаючі відсвяткувати сьому річницю Помаранчевої революції повідомляли, що планують подати апеляцію. ЗМІ також повідомляють, що Коаліція учасників помаранчевої революції все ж збирається вийти на Майдан Незалежності. Представники БЮТБ збираються відзначити День свободи біля Лук'янівського СІЗО. Такий же план і в депутатів із фракції НУ-НС.

День свободи відзначається в Україні щорічно 22 листопада, в день початку Помаранчевої революції 2004 р. Свято було затверджено указом Президента в 2005 р.

У 2010 р. Зі святкуванням Дня свободи збіглися головні протести проти ухвалення Податкового кодексу.