ua en ru

В Україні з моменту вступу в силу нового КПК кількість прибуваючих до СІЗО зменшилась в 3 рази - до 700-800 осіб за місяць

В Україні з моменту вступу в силу нового КПК кількість прибуваючих до СІЗО зменшилась в 3 рази - до 700-800 осіб за місяць. Про це в програмі "Шустер Live" на телеканалі "Інтер" заявив радник Президента України, керівник ГУ з питань судоустрою АП України (2011-2013 рр.).

"В Україні 33 слідчих ізоляторів, в них тримаються як правило особи , які підозрюються у скоєнні злочину... Якщо у 2011 р. кожен місяць до СІЗО прибувало близько 3,5 тис. осіб, то після того як була проведена перша частина гуманізації в 2012 р. до СІЗО прибувало вже на 1 тис. осіб менше в місяць, а за три місяці, коли вже почав діяти новий КПК, ми бачимо, що кожен місяць прибуває лише 700-750, може 800, тобто навіть втричі менше, ніж у 2012 р. і майже в 5 разів менше, ніж у 2011 р. Тобто, суттєва тенденція", - сказав Портнов.

Крім того, за його словами, за останні три місяці "за пропозиціями, за поданням податкових органів в Україні не заарештована жодна людина". "Це інформація для підприємців, ділових людей. Виписаний документ таким чином, що якщо людина не скоїла насильницького злочину, вона до суду не може перебувати фактично в СІЗО", - сказав Портнов.

Він також додав, що в Україні за три місяці вже є перші 500 домашніх арештів.

Читайте також: В Україні з моменту вступу в силу нового КПК кількість обшуків у громадян зменшилась практично у 2 рази, - Портнов