ua en ru

В Україні повністю або частково виконуються 25 з 30 Базельських основних принципів, - Арбузов

В Україні повністю або частково виконуються 25 з 30 Базельських основних принципів. Про це під час зустрічі з керівниками банків Саудівської Аравії заявив глава Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов, повідомляє прес-служба регулятора.
"Завдяки підходам до капіталу, які вводяться Національним банком, основна частина положень "Базеля III" щодо структури, компонентів, якості і стійкості капітальної бази банків, а також регулювання ліквідності, в основному вже впроваджена. Також планується введення передбачених "Базелем III" вимог щодо створення банками додаткових буферів капіталу... З 30 Базельських основних принципів Україною повністю або частково виконуються 25", - заявив Арбузов.
Базельський комітет з нагляду за банками створений в 1974 р. з метою забезпечення загального підходу регуляторів і загальних стандартів у банківському секторі різних країн. У грудні 2010 р. Базельський комітет оприлюднив правила "Базель III", які встановлюють нові вимоги до капіталу і стандартам ліквідності банків.
Нагадаємо, раніше аналітики підрахували, що банкам світу потрібно 354 млрд євро, щоб виконати вимоги "Базель III".