ua en ru

В Україні податкові надходжень зростуть у серпні 2010 р. майже вдвічі, - ДПАУ

В Україні податкові надходжень зростуть у серпні 2010 р. майже вдвічі порівняно із серпнем 2009 р. Про це повідомив голова Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Олександр Папаїка у ході зустрічі із Президентом України Віктором Януковичем, передає прес-служба глави держави.

У своїй доповіді О. Папаіка повідомив, що незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, фіксується приріст надходжень до бюджету. "Це відчувається. З початку року по окремих податках до 46% йде приріст порівняно з минулим роком", - сказав він.

За словами керівника ДПАУ, робота з наповнення бюджету ведеться не за рахунок збільшення податкового тиску, а через аналіз фінансового стану платників, активну співпрацю з промислово-фінансовими групами.

Глава держави доручив активізувати боротьбу з незаконним відшкодуванням ПДВ та особливо - з новими тіньовими схемами, що з'являються на ринку. Відповідаючи на запитання В.Януковича щодо заходів податківців з протидії незаконним оборудкам зернотрейдерів, О.Папаіка повідомив, що ДПАУ спільно з Держмитслужбою веде боротьбу з так званим псевдоекспортом, коли товар намагаються вивезти з країни за завищеними цінами, тобто таким чином прагнуть незаконно заробити на відшкодуванні ПДВ.

В.Янукович також доручив главі ДПАУ в стислі терміни вийти на стовідсоткове відшкодування ПДВ підприємствам.