ua en ru

У України на сьогоднішній день немає можливості забезпечити армію новими зразками техніки та озброєння, - М.Єжель

У України на сьогоднішній день немає можливості забезпечити армію новими зразками техніки та озброєння. Про це в інтерв'ю "Голосу України" заявив міністр оборони України Михайло Єжель.
"Нам хотілося б уже сьогодні забезпечити армію новими зразками техніки та озброєння. Але поки що такої можливості немає", - зокрема, зазначив міністр і додав: "Тому, по-перше, слід навчитися добре використовувати те, що є... По-друге, потрібно зберегти технічний стан і потенціал наявного арсеналу. Відновити й модернізувати його. А для цього - розвивати вітчизняну оборонну промисловість, впроваджувати новітні технології".
М.Єжель також зазначив, що на сьогодні 10 танків "Булат", що на замовлення Міноборони передав завод ім. Малишева, "вже перебувають в окремій танковій бригаді у Чернігівській області". "На озброєнні цієї бригади вже є 61 танк "Булат". Хоча, на відміну від українських танків моделі "Оплот", "Булати" не можуть претендувати на звання найкращих. Однак, згідно з оборонним замовленням, передбачені кошти також і на будівництво "Оплотів". Ми сподіваємося, що перші одиниці цієї техніки вже братимуть участь у військовому параді на честь 20-річчя незалежності України", - підкреслив він.