ua en ru

В Україні на дорогах близько 7,5 млн кв м ямковості, - Укравтодор

В Україні на дорогах близько 7,5 млн кв м ямковості. Про це на брифінгу заявив заступник голови Укравтодору Олександр Харченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку року загальний обсяг уражених ямами доріг загального користування склав понад 72 тис. км або більше ніж 7,5 млн кв м. На дорогах загального користування - 28,6 тис. км на дорогах місцевого значення - понад 44 тис. км... На сьогоднішній день ще залишається частина неликвидированной ямковості, яка постійно утворюється. Де сьогодні маємо близько 7,5 млн кв м ямковості на наших дорогах", - заявив Харченко.

Для порівняння Харченко зазначив, що в 2012 р. було 2,9 млн кв м ямковості.

За його словами, причинами інтенсивного утворення ямковості є збільшення інтенсивності руху на дорогах загального користування. Зокрема, збільшення руху великовагового транспорту. Також Харченко зазначив, що велика кількість великовантажного транспорту порушує норми допустимих вагових параметрів.

Харченко зазначив, що сьогодні в Україні діють 38 рухомих і один стаціонарний ваговий комплекс. Але цієї кількості недостатньо для контролю в повній мірі перевезень.