ua en ru

В Україні фактично розблоковано процес купівлі - продажу земель несільгосппризначення, - Янукович

Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні фактично розблоковано процес купівлі-продажу земель несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Про це Янукович повідомив в інтерв'ю журналу "Україна і світ. Глобальний порядок денний 2013", повідомляє прес-служба глави держави.

"Фактично розблоковано процес купівлі-продажу земель несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Врегульовано питання розмежування земель державної та комунальної власності. Спрощені процедури визначення меж населених пунктів, реєстрації і посвідчення прав власності на землю", - заявив Янукович.

Крім того, Президент нагадав, що це стало можливим у зв'язку з прийняттям закону "Про Державний земельний кадастр". Також на рівні закону визначено порядок проведення земельних торгів у формі аукціону, створено Державний земельний банк, визначено його правовий статус і статутний капітал.

Крім того, Янукович зазначив, що Україна прагне не тільки повністю забезпечити внутрішні потреби в продовольстві, але і зайняти лідируючі позиції на світовому аграрному ринку. Тому влада націлена на запровадження ринку землі.

Зазначимо, Верховна Рада України так і не змогла ухвалити закон про ринок землі.

Читайте також: Набув чинності закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 2016 р.