ua en ru

В Україні борги споживачів за електроенергію в I півріччі 2012 р. збільшилися на 15,2% - до 1,6 млрд дол

В Україні борги споживачів за електроенергію в I півріччі 2012 р. збільшилися на 15,2% порівняно з початком року і досягли 1,6 млрд дол. Про це повідомили РБК в національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). Заборгованість еквівалентна вартості споживання електрики всією країною протягом майже двох місяців.

Стурбованість експертів викликає погіршення стану розрахунків за енергоресурси в промисловості: якщо в травні підприємства гасили борги, то в червні наростили їх. Металурги в цілому винні енергетикам 75 млн дол., підприємства хімічної промисловості - 30 млн дол.

Машинобудівники збільшували заборгованість найбільшими темпами, які майже втричі більше середніх у промисловості. Їх борг у червні зріс на 7,5% і становить 25 млн дол.

Не повністю оплатили електроенергію відомий виробник засобів зв'язку для армії "Радіоприлад" із Запоріжжя, київський завод "Буревісник", що випускає сучасні радіолокаційні станції для прикордонників. Серед боржників є й успішні приватні компанії.

Нагадаємо, заборгованість населення з оплати житлово-комунальних-комунальних послуг зменшилася в червні 2012 р. порівняно з травнем на 2,7% і склала 11 млрд 301,7 млн грн.