ua en ru

В Україні до кінця жовтня очікується тепла бездощова погода

В Україні до кінця жовтня очікується бездощова погода із температурним режимом вище норми. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

В Україні до кінця жовтня очікується бездощова погода із температурним режимом вище норми. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Можна зробити загальний висновок про те, що до кінця місяця на території України переважатиме в основному суха погода, за винятком крайньої півночі та північного-сходу України, і з температурним режимом, який на 7-8 градусів перевищуватиме норму для цього періоду", - заявив Кульбіда.

За його словами, 21 жовтня з північного-заходу на територію України наближається неактивний атмосферний фронт, який зумовить протягом 21-22 жовтня невеликі дощі у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівський та частково в Полтавській та Харківській областях. Протягом 22 жовтня ці опади припиняться і практично до кінця місяця суттєві опади в Україні не прогнозуються. Температурний режим в цей період складатиме вночі +4...+9, вдень +10...+15, у західних та південних областях до +22 градусів.

Кульбіда зазначив, що 23-24 жовтня в Україні очікується короткочасне похолодання у східних областях. Температура складатиме вночі -1...-4, вдень +4...+9. Проте з 25 жовтня температура знову підвищиться.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 21 жовтня без опадів, температура від +9 до +18. У Києві без опадів, температура вночі від +6 до +8, вдень від +13 до +15.

Також, сьогодні Кульбіда заявив, що в Україні утворилися оптимальні погодні умови для вегетації озимих культур. Враховуючи те, що на південно-сході і півдні пройшли інтенсивні дощі, які продовжують поповнювати запас вологи, що є надзвичайно сприятливим фактором для вегетації посіяних озимих культур, а підвищений температурний режим, який буде спостерігатися до кінця місяця і навіть на початку наступного місяця, створить умови для проростання сходів для досягнення початкових фаз розвитку. Все це дає певні підстави для того, щоб озимі культури перезимували в нормальному стані.

За словами Кульбіди такі сприятливі погодні умови, а також оптимальне забезпечення вологою, що утворилися на всій території України. Кульбіда також зазначив, що таке оптимальне забезпечення ґрунту вологою буває досить рідко - один-два рази на 10 років.