ua en ru

В Україні до кінця квітня очікується суха погода і подекуди заморозки, - Гідрометцентр

До кінця квітня в Україні очікується суха погода і подекуди заморозки.

До кінця квітня в Україні очікується суха погода і подекуди заморозки. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив глава Українського Гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

Дощі змістяться в Чорне море, а антициклон з півночі Європи принесе суттєве зниження температури на територію України.

"Ще 2 дні - 22 і 23 квітня у нас буде дощовий характер погоди в більшості областей. При цьому кількість опадів не буде великою. Найменше дощів буде на півдні, а найбільше - на заході та півночі України. Дощі будуть у супроводі окремих гроз. Температурний режим у цей період буде близьким до норми: нічна температура становитиме 8-13 градусів тепла, а денна 19-24 градусів", - повідомив Кульбіда.

При цьому, за його словами, 24 квітня очікується поширення на територію України антициклону, який зараз зароджується на півночі Європи і поступово просувається в більш південні регіони.

"Дощі припиняться на півночі і ця зона опадів перенесеться на центральні і південні регіони. Антициклон принесе з собою холодну повітряну масу. Таким чином, починаючи з 24 квітня, почнеться поступове зниження температури повітря. Протягом 25-26 квітня температура вночі опуститься до заморозків: 0-5 градусів, а денна температура знизиться до 11-16 градусів, її рівень буде дещо теплішим на Закарпатті та в південних областях нашої держави", - заявив Кульбіда.

За словами метеоролога, вже 25 квітня зона опадів витісниться до Чорного моря, і до 30 квітня в Україні буде переважати суха і сонячна погода з помірним температурним режимом вночі 4-8 градусів тепла, а вдень 11-16 градусів тепла.

Яких-небудь небезпечних природних явищ у цей період не очікується.