В Україні для продукції з низьким ступенем ризику і харчових продуктів, що відповідають технічним регламентам СОТ, скасують сертифікацію
Продукцію з низьким ступенем ризику та харчові продукти, що відповідають технічним регламентам СОТ, не сертифікуватимуть. Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва погодив відповідний проект наказу, розроблений Держспоживстандартом, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
Із переліку, зокрема, виключать: води мінеральні, води питні в герметичній тарі; напої безалкогольні, води штучно мінералізовані та концентрати напоїв з терміном придатності до споживання не менше 30 діб; консерви та пресерви рибні, рибо рослинні та з морепродуктів, у т.ч. ікра; риба та оселедці з терміном придатності до споживання понад 30 діб; риба в`ялена, копчена, з терміном придатності до споживання понад 30 діб.
Проект наказу розроблено на виконання доручення Президента України.