ua en ru

У Туреччині майже припинилися масові виступи проти політики уряду

Масові виступи проти політики турецького уряду в Стамбулі та інших великих містах країни в основному припинилися. Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на турецькі ЗМІ.

Зараз на площі Таксим знаходяться декілька сотень людей. Спочатку після того, як поліція зняла оточення з площі, протестувальники розвели багаття, навколо якого співали пісні. Однак незабаром після цього почався дощ, і натовп почав розходитися.

Заворушення почалися після того, як влада Стамбула вирішили побудувати торгово-розважальний центр на площі Таксим і заради цього почали вирубувати дерева у центральному парку. Це викликало обурення тисяч жителів міста.

Масові виступи проти забудови головної стамбульської площі тривали близько двох діб і за цей час переросли в демонстрацію проти політики прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, якого звинувачують в авторитаризмі та "повзучій ісламізації" країни. За повідомленнями турецьких правозахисників, в ніч на 1 червня 2013 р. в зіткненнях між поліцією і протестуючими кілька сотень людей у різних містах країни отримали поранення, сотні демонстрантів були арештовані.

Читайте також: У Стамбулі поліція зняла оточення з площі Таксим