ua en ru

У центрі Києва міліція затримала чоловіка з гранатою

У центрі Києва міліція затримала чоловіка з гранатою.

У центрі Києва міліція затримала чоловіка з гранатою. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС у Києві.

"У міліцію звернулися громадяни, які стали свідками інциденту. За їх словами, вранці вони проходили біля кав'ярні на вулиці Бориса Грінченка, коли почули на літній терасі гучну словесну перепалку. Підійшовши ближче, люди побачили чоловіка, який тримав у руках предмет, схожий на гранату. При цьому, він старанно намагався приховати її під столом. Спільними зусиллями вдалося відібрати небезпечний предмет", - йдеться в повідомленні.

"Як стало відомо, вранці в кафе зайшов чоловік у збудженому та неадекватному стані. Він вів себе агресивно і зухвало. Почав приставати до офіціантам, які, за словами підозрюваного, відмовлялися його обслуговувати. Нібито він замовив собі гарячого борщу, а ті не виконали прохання. Після цього він дістав гранату з вкручені запалом і погрожував усіх підірвати. Поки зловмисника намагалися мирно вгамувати, обслуговуючий персонал закладу швидко викликав міліцію. Завдяки своєчасному реагуванню правоохоронців, вдалося запобігти біді", - зазначили в МВС.

Під час проведення огляду місця події правоохоронцями було вилучено предмет круглої форми зеленого кольору з металевим корпусом, зовні схожий на гранату з розрядженим запалом. Крім цього, всередині сумки підозрюваного знаходився предмет циліндричної форми подібний вибухового пристрою.

Згідно з повідомленням, затриманим виявився 33-річний раніше двічі судимий безробітний уродженець Рівненської області. З грудня минулого року він знаходиться на Майдані Незалежності в складі сотні "Львівська брама".

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського РУ відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Слідство по справі триває.