ua en ru

У трьох районах Києва знято карантинні обмеження щодо сказу

У трьох районах Києва знято карантинні обмеження щодо сказу. Нових випадків захворювання на сказ у Подільському, Оболонському та Дніпровському районах м. Києва не встановлено. Відповідні заходи щодо ліквідації сказу та недопущення розповсюдження хвороби виконані у повній мірі, тому карантинні обмеження у вказаних районах знято. Про це йшлося у столичній адміністрації під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії на чолі з першим заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком, передає прес-служба КМДА.

"Завдяки злагодженій роботі та чітким діям профільних служб міста у стислі терміни нам вдалося ліквідувати загрозу у Києві та не допустити розповсюдження захворювання на сказ. Протиепізоотична комісія керувалася чинним законодавством", - підкреслив Олександр Мазурчак.

За словами в.о. начальника Головного управління ветеринарної медицини в Києві Наталії Куряти, на територіях трьох районів зроблено вимушену дезінфекцію місць, де знаходилися хворі тварини. Крім того, обстежено подвірні обходи приватного сектору та території житлових організацій з проведенням профілактичних щеплень тваринам.