ua en ru

У своїй реакції на позбавлення мандата Власенка Європа орієнтувалася лише на думку опозиції, - Рибак

Голова Верховної Ради Володимир Рибак упевнений, що у своїй реакції на позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка, Європа орієнтувалася лише на думку, висловлену ​​опозицією. Про це спікер заявив під час привітання українських журналісток з 8 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Послу (ЄС в Україні) я кажу: ви послухали одну сторону, а ви покликали керівника Регламентного комітету? Ні... Так покличте, хай він вам все розкаже, щоб ви мали об'єктивну інформацію", - сказав Рибак.

Він також повідомив, що найближчим часом у нього запланована зустріч з президентом Європейського парламенту, де також буде обговорюватися питання євроінтеграційних перспектив у контексті рішення ВАСУ.

Також спікер ВР зазначив, що його дії щодо подання до суду документів про необхідність позбавлення Власенко депутатських повноважень повністю відповідають нинішньому законодавству: "Є закони, які є в Україні, а стандарти Європи і правосуддя необхідно впроваджувати, але поки я чітко виконав закон".

Нагадаємо, вчора ВАСУ виніс рішення про позбавлення депутатських повноважень Власенко.

Відзначимо, Держдепартамент США висловив стурбованість щодо справи Власенко. Крім того, віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич заявив, що позбавлення Сергія Власенка мандата - ще один крок назад України від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. У свою чергу європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле зазначив, що позбавлення депутатів мандатів, як це зроблено у випадку з Власенко, - не європейський шлях.

Читайте також: МЗС заперечує негативний вплив справ про позбавлення депутатських мандатів на євроінтеграцію України