ua en ru

У "Свободі" сумніваються в приєднанні 7 її представників до парламентської коаліції

У "Свободі" сумніваються в приєднанні 7 її представників до парламентської коаліції
У партії "Свобода" сумніваються в приєднанні 7 її представників, які пройшли в нову Верховну Раду по мажоритарних округах, до парламентської більшості.

У партії "Свобода" сумніваються в приєднанні 7 її представників, які пройшли в нову Верховну Раду по мажоритарних округах, до парламентської більшості. Про це РБК-Україна повідомив речник "Свободи", нардеп Ради 7-го скликання Юрій Сиротюк.

"Щодо того, чи потрібно входити в коаліцію на індивідуальній основі, то у мене особисто є певні сумніви, тому що, на жаль, ця більшість буде олігархічною і багато рішень будуть протягувати олігархи. Тоді виникне ситуація, що ми, перебуваючи в більшості, будемо голосувати проти. Тому, на мою думку, треба не входити в коаліцію більшості, а підтримувати державні рішення щодо безпеки та оборони, щодо європейського вибору, щодо чіткої позиції щодо Росії і не підтримувати рішення, потрібні олігархам", - сказав він.

При цьому, за словами Сиротюка, остаточне рішення про те, чи увійдуть в коаліцію свободівці, буде приймати партія.

"Це рішення буде приймати партія. Це рішення вони будуть приймати. Ми для себе поки не приймали цього рішення", - сказав Сиротюк.

Список партії "Свобода" на виборах Ради 26 жовтня, за даними ЦВК, набрав 4,71% голосів, не подолав прохідний бар'єр в парламент.

У той же час в Раду по мажоритарних округах пройшли 7 свободівців: Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Сергій Рудик, Олександр Марченко, Юрій Бублик, Олег Осуховський, Михайло Головко.

Нагадаємо, члени робочої групи з узгодження тексту коаліційної угоди планують остаточно узгодити між собою текст у п'ятницю, 14 листопада.

В коаліційних переговорах беруть участь партії "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія Олега Ляшка, "Батьківщина", а також ряд депутатів-мажоритарників.