ua en ru

Ціна природного газу в США досягла максимуму з липня 2011 р

Ціна природного газу в США досягла максимуму з липня 2011 р. За підсумками торгів 18 квітня 2013 р. на NYMEX офіційна ціна травневого ф'ючерсу на природний газ склала 4,401 дол за 1 млн британських термальних одиниць, підвищившись за сесію на 4,4%.

У той час як нафта на біржах дешевшає через побоювання ослаблення попиту на енергоносії, природний газ дорожчає. З початку 2013р. ціна західно-техаської нафти WTI впала більш ніж на 5%. Тим часом ціна природного газу зросла з початку року на 27,4%.

Природний газ дорожчає через побоювання дефіциту його пропозиції. За зимовий період промислові запаси природного газу в США істотно скоротилися через підвищений попит на котельне паливо. Так, в той час як комерційні запаси сирої нафти в США до кінця опалювального сезону досягли рекордного рівня майже за 23 роки, запаси природного газу в країні опустилися нижче своєї середньостатистичної норми за останні п'ять років. На 12 квітня 2013р. запаси природного газу в США офіційно склали 1,704 трлн кубічних футів, що більш ніж на 30% нижче за показник за аналогічний період попереднього року.

Природний газ в США дорожчає через побоювання дефіциту його пропозиції майбутнім літом, якщо через спеку зросте потреба в кондиційованих повітрі. Так, в даний час в США середньодобове споживання природного газу перевищує 2,8 млрд кубічних футів, проте влітку цей показник, як правило, істотно вище, ніж у міжсезоння. Тим часом видобуток природного газу в країні останнім часом в основному знижується і становить зараз трохи більше 2,5 млрд кубічних футів, випливає з матеріалів Міністерства енергетики США.