ua en ru

У США фондові торги 19 грудня завершилися бічним рухом індексів

Фондові торги в США 19 грудня , завершилися бічним рухом провідних індексів. Нинішня сесія видалася досить прохолодною не в приклад попередньої сесії, коли всі три провідних індексу впевнено пішли в зелене поле після повідомлення про рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США скоротити програму "кількісного пом'якшення QE3.

Нагадаємо, що згідно з рішенням профільного Комітету ФРС, винесеним за підсумками дводенного засідання 17-19 грудня, сума викупу казначейських облігацій і іпотечних цінних паперів, яка раніше становила 85 млрд дол., була знижена на 10 млрд дол.- до 75 млрд дол.

Основним приводом для бічного рух індексів в ході нинішньої сесії стали слабкі макроекономічні дані останнього дня, які відчутно розчарували інвесторів. На їх фоні всі три індексу стартували в червоній зоні і навіть корпоративні новини не змогли змінити негативну динаміку поточної сесії.

До відкриття торгів міністерство праці США оприлюднило останні новини з ринку праці країни. Так, число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 13 грудня 2013р., зросло до 379 тис., в той час як аналітики прогнозували зниження показника до 334 тис. вимог. Показник за попередній тиждень, також було переглянуто у бік підвищення і склав 369 тис. вимог. Трохи пізніше стало відомо, що обсяг продажів будинків на вторинному ринку житла в листопаді в місячному численні знизився на 4,3 %, склавши 4,90 млн одиниць. Аналітики прогнозували його значення на рівні 5,03 млн будинків.

Крім іншого, в якості негативної тенденції деякі гравці виділяють зниження цін на золото. Так, ціна дорогоцінного металу скоротилася на 3%, вперше за три роки опустившись нижче позначки 1,2 тис дол за уницию. На цьому тлі котирування компаній сектора в числі яких Gold ETF і золотодобувна Newmont Mining помітно просіли.

Акції Gold ETF за підсумками торгів втратили в ціні 2,4%, а Newmont Mining - 1,6%. Фахівці пов'язують падіння цін на золото в прийняттям рішення про скорочення програми "кількісного пом'якшення".

У сфері корпоративних новин, зниженням котирувань відзначився оператор мереж ресторанів Darden Restaurants. Його акції подешевшали на 3,6%, після публікації квартального звіту компанії, де прибуток виявився нижче прогнозованого. Також компанія заявила про намір відокремити мережа ресторанів Red Lobster (Червоний лобстер).

Папери рітейлера Target подешевшали на 2,2% на тлі повідомлення компанії про можливий витік даних 40 млн кредитних і дебетових карток своїх клієнтів. За даними компанії, інформація могла бути вкрадена з усіх карт, використаних покупцями для оплати покупок в мережі Target в сезон розпродажів - між 27 листопада та 15 грудня 2013р.

За підсумками торгової сесії 19 грудня 2013 р. індекс Dow Jones виріс на 11,11 пункту (+0,07%) - до 16179,08 пункту, індекс S&P знизився на 1,05 пункту (-0,06%) - до 1809,60 пункту, а індекс Nasdaq опустився на 11,93 пункту (-0,29%) - до 4058,14 пункту.