ua en ru

Фондові торги В США 25 березня завершилися впевненим зростанням індексів

Фондові торги в США 25 березня 2014 р. завершилися впевненим зростанням індексів на тлі позитивних даних за рівнем споживчої довіри в США в березні.

Фондові торги в США 25 березня 2014 р. завершилися впевненим зростанням індексів на тлі позитивних даних за рівнем споживчої довіри в США в березні. Індекс вжиткового довіри в сша в березні склав 82,3 пункту, перевершивши тим самим і консенсус-прогноз аналітиків на рівні 78,6 пункту, і лютневий показник, переглянутий у бік підвищення до 78,3 пункту. Зазначимо, що це найвище значення показника за останні 6 років, чим і пояснюється наснагу на біржі.

І навіть посередні дані з продажів нових будинків в США в лютому не збентежили сьогодні інвесторів. Продажу житлових будинків знизилися на 3,3% порівняно з січнем - до 440 тис. (очікувалося до 445 тис.). Втім, динаміка продажів перевершила очікування аналітиків, які прогнозували його зниження на 4,9%.

Серед корпоративних новин варто відзначити заяву компанії Walt Disney про купівлю Maker Studios - провідного виробника і постачальника відеоконтенту для YouTube. Загальна кількість переглядів відео, виробленого компанією, за даними самої Maker Studios, становить 5,5 млрд на місяць, що робить її найуспішнішою в цьому сегменті. Акції Walt Disney зовсім ненабагато виросли в ціні на тлі цієї новини - на 0,08%.

Соціальна мережа Facebook продовжує купувати технологічні компанії: цього разу компанія Марка Цукерберга набуває Oculus VR, яка займається виробництвом шоломів віртуальної реальності Oculus Rift, за 2 млрд дол. Нагадаємо, попереднім придбанням соціальної мережі став сервіс миттєвих повідомлень WhatsApp, за які Facebook заплатив рекордні $19 млрд. На вартість паперів Facebook подібні новини сприятливо впливають: вони подорожчали на 1,2%.

Серед технологічних компаній звернемо увагу на очікуваний 26 березня вихід на Нью-Йоркську біржу ірландського виробника мобільних ігор King, розробника однієї з найпопулярніших в світі мобільних ігор Crush Candy Saga. Компанія планує залучити близько 500 млн дол. в ході IPO. На тлі цього розміщення папери її прямих конкурентів компаній Zynga і Activision Blizzard дорожчають на 3% і 0,5% відповідно.

За підсумками торгової сесії 25 березня 2014 р. індекс Dow Jones виріс на 91,19 пункту (+0,56%) - до 16367,88 пункту, індекс S&P піднявся на 8,18 пункту (+0,44%) - до 1865,62 пункту, а індекс Nasdaq - на 7,88 пункту (+0,19%) - до 4234,27 пункту.