В США фермер Джо Моретт напуває своїх індиків пивом, щоб вони росли більшими, жирнішими і смачнішими, а потім продає їх. Про це повідомляє телеканал "ТСН".
В США фермер Джо Моретт напуває своїх індиків пивом, щоб вони росли більшими, жирнішими і смачнішими, а потім продає їх. Про це повідомляє телеканал "ТСН".
Згідно повідомлення The Huffington post, ідея споювати птицю прийшла до фермера випадково ще в 1993 р. Тоді він зі своїми працівниками випивали в п'ятницю після роботи прямо в хліві. Один із індиків підійшов до банки з пивом і почав дзьобати піну. Заради жарту птахові налили в миску пива і він випив хмільний напій. Пізніше виявилося, що алкоголь вплинув на розвиток індика. Він був більшим ніж інші його однолітки. Як виявилося, його м'ясо теж було смачнішим. Після цього Моретт почав поїти всіх своїх птахів пивом.
"М'ясо справді стає смачнішим. Воно трохи жирніше, соковитіше. Не те щоб з'являвся якийсь особливий присмак. Просто смак індичого м'яса стає виразнішим", - пояснив Моретт.
За його словами, індиків на пиві почали активно розкуповувати і замовляти навіть супермаркети. Тож бізнес пішов вгору. Однак проти технології Моретта виступили захисники прав тварин. Вони проти споювання алкоголем птахів і вважають, що індики через це страждають.