ua en ru

У разі якщо Лавринович буде обраний членом ВРЮ, він автоматично буде звільнений з посади міністра юстиції, - Єфремов

У разі якщо Верховна Рада України (ВР) затвердить на посаду члена Вищої ради юстиції чинного міністра юстиції Олександра Лавриновича, він автоматично втратить міністерський партнера. Про це на брифінгу за підсумками погоджувальної ради у ВР заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання журналістів про те, як він оцінює можливість затвердження у складі ВРЮ Лавриновича і чи означає це що він перестане бути міністром, Єфремов заявив "Так, він позбудеться портфеля. Якщо людина обирається у ВРЮ вона не може бути одночасно на іншій державній посаді. Тому одне випливає з іншого. Якщо такий факт буде здійснено, значить подальші стане питанням міністерства".

Таку ж думку висловив і глава ВР Володимир Рибак: "Що стосується члена комісії, який працює міністром - немає протиріч ніяких, треба провести вибори і якщо його оберуть, він у той же день буде звільнений з посади міністра", - сказав Рибак.

Також він підтвердив, що завтра в будь-якому випадку буде розглянуто це питання. "Питання щодо виборів членів Вищої ради юстицій буде розглянуто незалежно від того, буде продовжена сесія чи не буде", - зазначив він.

Також Рибак додав, що "кандидатур нових немає, ті п'ять кандидатів, які були, ті й залишилися".