ua en ru

У Сирії війська уряду продовжують наступ на м. Хомс

У Сирії урядові війська продовжують наступ на м. Хомс, утримуваний повстанцями протягом останнього року, передає Associated Press з посиланням на державне телебачення і опозиційних активістів.

Війська почали рух ввечері 5 липня. В даний час вони відбили район Хомса Кхалдех.

За словами представників повстанців, сили режиму продовжують виробляти мінометний і ракетний обстріл по Хомсу, який є стратегічно важливою точкою.

Останнім часом урядова армія Сирії вела активні наступальні операції і повернула собі ряд територій, втрачених в результаті боїв з повстанськими силами за останній рік.

Збройне протистояння влади і опозиції триває в Сирії з березня 2011 р. Опозиція вимагає відставки президента країни Башара Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел в країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.

Як повідомляє опозиційна правозахисна організація "Сирійський наглядова центр з прав людини" (SOHR), кількість загиблих у сирійському протистоянні на даний момент складає 101 тис. 191 осіб. Серед них приблизно 36,7 тис. мирних жителів, 25 тис. військовослужбовців і більше 18 тис. повстанців.