ua en ru

У Сирії продовжуються напади на Посольство Франції

У Сирії продовжуються напади прихильників Президента країни Башара Асада на Посольство Франції. Про це повідомив представник французького Міністерства закордонних справ, передає РБК.
За даними джерела, представники збройних сил Сірії "нічого не роблять", тоді як охоронці посольства робили спроби розігнати натовп демонстрантів, відкривши попереджувальний вогонь.
Нагадаємо, раніше французька влада засудили напад на посольство, заявивши, що прихильники Асада порушують міжнародне законодавство. "Ці незаконні вчинки - не те, чим Дамаск зможе відвернути увагу від більш суттєвих проблем, таких як припинення пригноблення сирійського народу і початок демократичних реформ", - заявив представник МЗС Бернар Валеро.
Про постраждалих в ході зіткнень біля посольства не повідомляється.
Сьогодні ж прихильники Президента Сірії Башара Асада прорвалися на територію посольства США в Дамаску.
Раніше сотні проурядових демонстрантів зібралися біля посольств Франції і США в Дамаску, щоб виразити свою незадоволеність недавніми візитами західних дипломатів в м. Хама - оплот сірійської опозиції. Як повідомляли очевидці, охорона французької дипмісії почала стріляти в повітря, щоб відігнати натовп.