ua en ru

У Сирії ісламісти стратили американського журналіста

Родина американського журналіста Джеймса Фоулі підтвердила, що саме він був страчений бойовиками з "Ісламської держави", повідомляє Associated Press.

Родина американського журналіста Джеймса Фоулі підтвердила, що саме він був страчений бойовиками з "Ісламської держави", повідомляє Associated Press. Раніше ісламісти розмістили в інтернеті відео з фотографією обезголовленого людини, заявивши, що на ній зображено громадянин США Джеймс Фоулі.

40-річний Джеймс Фоулі з американського міста Рочестер (штат Нью-Йорк) був викрадений у Сирії в листопаді 2012 року.
"Він віддав своє життя, намагаючись відкрити світу страждання сирійського народу", - сказала мати журналіста.

"Ми обурені звірячим вбивством невинного американського журналіста і ми висловлюємо наші найглибші співчуття його родині та друзям", - заявила офіційний представник Ради національної безпеки США Кейтлін Хейден.

Бойовики збройного угруповання «Ісламська держава», що воюють в Іраку, розмістили в інтернеті відео під назвою "Послання Америці", на якому показані сцени перед стратою Джеймса. Фоулі, одягнений в помаранчеву одяг, стає на коліна поруч з одним з озброєних людей в чорному. Американець робить заяву, в якій засуджує дії США в Іраку і каже, що уряд США є його "справжнім вбивцею". Через кілька секунд фігура в чорному починає розмахувати ножем і ідентифікує себе з ісламською державою, "вбиває США". Потім Фоулі обезголовлювали. На відео показана фотографія тіла журналіста після страти.

Зображення обезголовленого американця супроводжується написом: "Ми всіх вас втопимо в крові". Ісламісти заявили, що вони будуть атакувати американців "в будь-якому місці", якщо США продовжать авіаудари по бойовиках.