ua en ru

У синагогах Росії організують курси самозахисту для рабинів

Представники єврейських громад Росії організують курси самооборони для релігійних працівників при синагогах. Семінар з самооборони проведуть інструктори з Ізраїлю, а представники правоохоронних органів Росії розкажуть, як забезпечити захист будівель, діяти в разі нападу і в інших надзвичайних ситуаціях.

У прес-службі Російського єврейського конгресу повідомили, що вважають за необхідне вжити додаткових заходів безпеки для охорони єврейських національно-культурних центрів. Рішення було ухвалене за підсумками зустрічі виконавчого директора РЕК Бенні Брискина з міністром внутрішньої безпеки Ізраїлю Іцхаком Аароновіч, який прибув до Москви з триденним робочим візитом.

Проект вирішили реалізувати найближчим часом у зв'язку з недавнім замахом в Дагестані на рабина Овадью Ісакова. "Прийшов час для серйозних дій з систематизації заходів безпеки єврейської громади, - заявили в єврейському конгресі. - Рабина, активістам молодіжних організацій, співробітникам єврейських шкіл і дитячих садів буде запропоновано пройти короткий курс, узгоджений з МВС Росії та Ізраїлю". Ісакова відправили на лікування до Ізраїлю, виписали з лікарні 7 серпня. Він мав намір найближчим часом повернутися до Дагестану.

Там також додали, що Іцхак Аронович виклав ідею курсів самооборони міністру внутрішніх справ Росії Володимира Колокольцева.