ua en ru

У Сімферополі презентували навчальний посібник "Іслам в історії та культурі Криму"

14 серпня в Сімферополі, у конференц-залі Духовного управління мусульман Криму, відбулась презентація навчального посібника "Іслам в історії та культурі Криму".

Як зазначалося на презентації, посібник складається з трьох блоків. Перший - включає в себе історію мусульманської цивілізації та історію ісламу на території Криму. Другий блок знайомить з основними положеннями ісламського віровчення, сутністю його джерел, що визначають сутність матеріальної і духовної культури всіх мусульманських народів. Третій блок містить відомості з культури, етнопедагогіки, художнього, архітектурного та декоративно-прикладного мистецтва кримських татар.

Колектив авторів висловив надію на те, що посібник надасть вчителям необхідні матеріали для повноцінного викладання історії та культури кримських татар і сприятиме тому, що навчальний процес стане більш захоплюючим для учнів.

Посібник написано російською мовою та рекомендовано до друку Вченою радою філософського факультету Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського, Науково-методичною радою з питань навчально-методичної літератури кримськотатарською мовою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту АРК.