ua en ru

У Сіетлі проходить фестиваль марихуани

В американському місті Сіетл проходить триденний фестиваль марихуани, приурочений до легалізації наркотика в штатах Вашингтон і Колорадо. Щоденний захід відвідують в середньому 85 тис. осіб.

В американському місті Сіетл проходить триденний фестиваль марихуани, приурочений до легалізації наркотика в штатах Вашингтон і Колорадо. Щоденний захід відвідують в середньому 85 тис. осіб, передає Associated Press.

Фотогалерею дивіться тут

"Цей рік стане наймасштабнішим для Hempfest", - сказав журналістам 18-річний студент Університету Сіетлу Джек Бітті. Фестиваль пройшов вже в 22-ий раз.

Організатор заходу Вівіван Макпік розповіла: коли вони тільки починали проводити фестиваль, багато хто думав, що їх боротьба безглузда, проте останні поправки говорять про зворотнє. Активістам вдалося зломити опір законодавців. Зараз технічно споживання марихуани в штаті Вашингтон заборонено, проте тепер поліція може тільки обмежитися попередженням, вона не має права затримувати курця.

В п'ятницю гості фестивалю відвідали виробничі цехи, змогли ознайомитися і придбати вироби, використовувану споживачами марихуани: скляні трубки, сумки, агрегати для вирощування наркотика. У вихідні в таборі відбувся масштабний мітинг.