ua en ru

В Shell вважають позитивними результати своєї роботи на першій свердловині в Україні, - Мінприроди

В компанії Shell вважають позитивними результати своєї роботи на першій свердловині в Україні. Про це сьогодні заявили представники компанії Shell в Україні під час зустрічі з міністром екології та природних ресурсів України Олегом Проскуряковим, передає прес-служба міністерства.

Зокрема, представники компанії Шелл повідомили про позитивні результати своєї роботи на пробуреній ними першій свердловині для видобутку газу ущільнених пісковиків в Україні та заявили про наміри пробурити другу свердловину.

Також сторони обговорили необхідність затвердження нових правил розробки нафтогазових родовищ.

При цьому, міністр Олег Проскуряков відзначив, що зауваження та пропозиції компаній-інвесторів будуть взяті до уваги.

Також був обговорений поточний стан реалізації проекту Юзівської ділянки, де наразі відбувається екологічна оцінка стану навколишнього середовища.

Окрім того, повідомляється, що сторони визначилися щодо дати та місця проведення семінару з питань обговорення правил розробки нафтогазових родовищ із залученням представників Мінприроди, Міненерговугілля, Американської торгівельної палати в Україні, а також компаній-інвесторів у сфері видобутку природних ресурсів.

У свою чергу Проскуряков звернувся із проханням до компаній-інвесторів створити на місцях буріння спостережні екологічні пункти, які б в оперативному режимі відслідковували зміни в якості води, повітря, викидів у процесі діяльності.