ua en ru

У Північному морі затонуло судно Baltic Ace, серед загиблих - один українець, - МЗС

У Північному морі біля узбережжя Нідерландів вчора, 5 грудня, затонуло судно Baltic Ace, серед чотирьох загиблих є громадянин України. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олександр Дикусаров, передає прес-служба МЗС.

"Північному морі біля узбережжя Нідерландів після зіткнення з контейнеровозом затонуло судно Baltic Ace. Прапор судна - Багамські острови, оператор - Греція. На борту судна перебували 24 члени екіпажу. На даний момент відомо про 13 врятованих членів екіпажу, чотирьох загиблих та сімох зниклих безвісти. Один із загиблих - громадянин України", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що інформація щодо належності до громадянства України інших членів екіпажу перевіряється. Наразі триває рятувально-пошукова операція, яку здійснює берегова охорона Нідерландів.

Справа перебуває на особливому контролі МЗС України та в посольствах України в Греції та Нідерландах.

Нагадаємо, 4 грудня 2012 р. біля узбережжя Туреччини судно Volga Balt потрапило в сильний шторм, розкололося навпіл і фактично миттєво затонуло. Екіпаж суховантажу Volga Balt 199, що йшов під прапором Сент-Кітс і Невіс, складався з 11 українців та одного росіянина. В результаті пошукової операції вдалося врятувати чотирьох моряків і виявити тіло п'ятого. Доля інших невідома.

Читайте також: Крах суховантажу біля берегів Туреччини - українські моряки повернуться додому за кілька днів, - МЗС (фото, відео)