ua en ru

В Севастополі водій маршрутки у стані наркотичного сп'яніння перевозив 40 пасажирів

В Севастополі працівники ДАІ зупинили водія маршрутки, який перебував за кермом під впливом наркотиків. Про це повідомила прес-служба департаменту ДАІ України.

На вул. Портової працівники ДПС зупинили автобус БАЗ, що рухався за маршрутом № 109, у салоні якого перебувало близько 40 пасажирів.

"Працівники Державтоінспекції виявили у 44-річного водія автобуса, мешканця Севастополя, який працює вже багато років на маршрутних автобусах зовнішні ознаки наркотичного сп'яніння. Зрозуміло, всіх пасажирів в цілях їх безпеки інспектори ДАІ пересадили в інший автобус, що прямував за маршрутом. Водієві було запропоновано пройти медичне обстеження. При проведенні експертизи встановлено, що чоловік перебував у стані наркотичного сп'яніння, наслідки вживання морфію", - йдеться у повідомленні.

У своєму поясненні водій автобуса вказав, що ввечері перед сном вирішив собі зробити ін'єкцію - вколоти морфій. На наступний ранок він успішно пройшов лікаря на ПП "Севтранстрест" і заступив на свій 109-й маршрут, повідомляє ДАІ.

Відносно водія було складено адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП. Міру покарання вирішить суд.

Стосовно діяльності ПП "Севтранстрест" працівниками управління ДАІ проводиться перевірка щодо виконання ними вимог законодавства у сфері пасажироперевезень, закону про дорожній рух та автомобільний транспорт.

Загалом з початку року працівники Державтоінспекції затримали 385 водіїв за водіння в алкогольному або наркотичному сп'янінні, з них 7 управляли маршрутними автобусами і перевозили пасажирів.