ua en ru

У СБУ не планують скорочення в рамках адмінреформи, - В.Хорошковський

У Службі безпеки України (СБУ) не планують скорочення в рамках проведення адміністративної реформи. Про це сьогодні заявив голова СБУ Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.
В.Хорошковський зазначив, що скорочення особового складу СБУ відбулося раніше до запровадження адмінреформи.
"Ця чисельність СБУ, яка на сьогодні є, є приблизно оптимальною. Звичайно, що ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, але перш за все, нам необхідно говорити про виконання наших функцій", - заявив В.Хорошковський.

Нагадаємо, що перший етап адміністративної реформи в Україні повинен завершитися до Нового року прийняттям Верховною Радою низки законопроектів, розроблених в Адміністрації Президента за участю уряду.

"Адміністративна реформа Президента умовно розподіляється на п'ять блоків: економічний, судовий, реформу кримінальної юстиції, впровадження антикорупційного законодавства, а також реформи політичної системи", - сказав голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.
За його словами, найближчими днями на офіційному сайті Президента будуть опубліковані профільні законопроекти, які одразу ж будуть внесені до ВР. "Ми сподіваємося, що парламент прийме їх цього року. Відповідна робота з депутатами ведеться", - зазначив голова Адміністрації.
С.Льовочкін також підкреслив, що другий етап адмінреформи, пов'язаний із скороченням чиновників на місцях, усуненням дублюючих структур, може завершитися через 6-9 місяців. А бюджетна реформа почнеться зв'язно з передачею владних повноважень на місця.