ua en ru

У Сан-Франциско оголошено режим НС через пожежу в національному парку

У Сан-Франциско (штат Каліфорнія) у зв'язку з поширенням пожежі в Національному парку Йосеміті оголошено надзвичайний стан. Це рішення було прийнято губернатором штату Джеррі Брауном після того, як площа пожежі перевищила 500 кв. км.

У Сан-Франциско (штат Каліфорнія) у зв'язку з поширенням пожежі в Національному парку Йосеміті оголошено надзвичайний стан. Це рішення було прийнято губернатором штату Джеррі Брауном після того, як площа пожежі перевищила 500 кв. км, передає Associated Press.

Влада штату вже запровадила режим надзвичайного стану в місцях, розташованих у безпосередній близькості від пожежі в окрузі Туоломні. Втім, тепер влада заявляє, що вогонь становить загрозу для електростанцій, що забезпечують життя Сан-Франциско.

Крім того, пожежа загрожує резервуару із запасами води, який на 85% забезпечує потреби жителів Сан-Франциско.

Раніше пожежна служба повідомляла, що боротьбу зі стихією ускладнює вкрай складний ландшафт парку Йосеміті.

Зазначимо, що ще напередодні площа палаючих лісів оцінювалася у 200 кв. км. На боротьбу з вогнем раніше було направлено 1,3 тис. пожежних.

На західному узбережжі США на даний час зафіксовано близько півсотні лісових пожеж. Так, раніше в серпні у штаті Айдахо було евакуйовано більше 2 тис. осіб.

Йосеміті є одним з найбільш популярних туристичних місць у США - він приймає близько 15 тис. туристів щоліта. У парку налічується понад 150 рідкісних видів рослин, здебільшого - хвойних дерев.

Нагадаємо, в Україні кількість пожеж у лісових масивах, порівняно з минулим роком, зменшилася вдвічі. У липні ц.р. до боротьби з пожежами було підготовлено більше 10 тис. одиниць техніки і понад 50 тис. осіб.

Раніше в серпні в Івано-Франківській обл. виникла лісова пожежа в урочищі "Корея", 11-й квадрат Бескитського Державного лісового господарства Долинського району.

У середині липня Ялтинський гірсько-лісовий заповідник у Криму був закритий для відвідування у зв'язку з високою пожежною небезпекою. При цьому у 2013 р. в АРК не було зафіксовано жодної великої пожежі.

Додамо також, що 24-27 серпня на території України, крім більшості районів західних областей, збережеться надзвичайний (5-го класу) рівень пожежної небезпеки. У Києві та області 24-26 серпня - 4-й клас пожежонебезпеки, 27 серпня - надзвичайний рівень 5-го класу.